Jedan od kažnjenih vozača, najstariji, upravljao s 2,17 g/kg alkohola u organizmu

0
112
- Advertisement -

Dvojica vozača upravljala vozilom pod utjecajem alkohola, dok je treći upravljao prije stjecanja prava…

U četvrtak, 2. rujna 2021. godine oko 17.30 sati 45-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika autoceste A3 u smjeru zapada. Dolaskom do 22. km + 400 m zapadnije od prometnog čvora Buzin skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.500 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

- Advertisement -

Istog dana dvadesetak minuta kasnije na području Dubrave na križanju ulica Rudolfa Kolaka i Konjščinske, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 27-godišnjak upravljajući vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.700 kuna, te uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od 15 dana s rokom kušnje od 12 mjeseci.

Također, istog dana nešto prije 12 sati na raskrižju Heinzelove i Branimirove ulice u Zagrebu, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 60-godišnja. Provedenim nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,17 g/kg nakon čega je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7.700 kuna te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od 1 mjesec.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -