Junaci Dakra 2019. su Šaškin, Bitterman i Peljhan

0
67
- Advertisement -

Cro Dakar Team napokon je profunkcionirao, CAM AM vozilo od 192 KS se više ne kvari, a Šaškin, Bitterman i Peljhan konkuriraju i za fair play nagradu.

Naši su završili etapu na 37. mjestu! Francuzi sa startnim brojem 27 koje su jučer šlepali 20 kilometara uspeli su se na 25 mjesto. U prvih deset dvije su Toyote, šest Minija i dva Peugeota.

- Advertisement -

Boris Garafulić završio je 4. etapu od 511 kilometara kao 9. a na istom je mjestu i u ukupnom poretku. Dionicu od Arequipae do Tacne najbrže je odvozio Nasser Al-Attiyah u Toyoti. Peterhansel u Miniju zakasnio 1 min 52 sekundu, a više od osam minuta zakašnjenja zabilježio je također u Miniju Jakub Przygonski.

I četveroplasirani Nani Roma zahvaljuje Miniju na odličnom rezultatu (+ 8 min 49″), a peteroplasirani je Sebastien Loeb u Peugeotom sa zakašnjenjem veći. od 12 minuta. I šesti i sedmi i osmi i deveti bili su vozači Minija. Posljednji od njih u nizu je Boris Garafulić sa saostatkom od 32 minute i 33 sekunde.

Na 10 je mjestu završio Harry Hunt u Peugeotu, a potom su kroz cilj prošle i tri Toyote. Nasser Al-Attiyah u Toyoti vodi u ukupnom poretku s prednošću od 8 minuta i 55 sekundi ispred najtrofejnijeg vozača Dakara, Stephana Peterhansela. Njega slijedi klupski vozač Nani Roma koji kasni 20 minuta, a Jakub Przygonski još dvije minute više.

- Advertisement -