Kupcima ne smeta što je Porsche 911 GT3 Touring Package spor

0
3

Kad je na salonu automobila u Frankfurtu 2017. godine predstavljen Porsche 911 GT3 Touring Package nitko nije očekivao toliki uspjeh.

Fanovi obožavaju činjenicu što dolazi isključivo uz 6-stupanjski ručni mjenjač. Šlag na tortu je atmosferski 6-cilindarski bokserski benzinac nabijen na 500 KS pri 8500/min. Porsche 911 GT3 Touring Package namijenjen je svima kojima je standardni Porsche 911 GT3 previše ekstreman.

No, daleko od toga da Porsche 911 GT3 Touring Package nije ozbiljan sportaš. Odzivu na gas doprinosi jednomaseni aluminijski zamašnjak mase svega 8 kg, stabilnosti adaptivan ovjes, a prijenos snage poboljšan je zatvaračem stražnjeg diferencijala iz GT3 RS. U standardnoj opremi je i sustav 4WS koji na niskim brzinama zakreće stražnje kotače suprotno od prednjih te na taj način poboljšava okretnost, dok na visokim brzinama stražnje kotače zakreće u smjeru prednjih kako bi se povećala stabilnost.

Uz tolike adute koji jamče golem užitak vožnje kupcima ni najmanje ne smeta činjenica da je ubrzanjem do stotke za 3,9 s čak pola sekunde sporiji od 911 GT3, koji isti zadatak obavlja za 3,4 s. Naravno, pritom je važno napomenuti kako je motor isti u oba modela.