Mercedes-Benz GLB je kompaktni SUV sa sedam sjedala

0
312

U rječniku automobilističkih novinara prečesto se koristi izraz – novi model, no, u slučaju Mercedes-Benza GLB uistinu je riječ o potpuno novom modelu.

Debitant u ponudi temelji se na tehnologiji A-klase, a premda se gabaritima smješta na granicu B i C-segmenta, pametnom konstrukcijom i povišenim formatom dovoljno je prostran za sedmero putnika. No, realnu ponudu prostora u takvoj konfiguraciji moći ćemo procijeniti tek nakon prvih testnih vožnji, kad pokušamo sjesti u drugi i treći red sjedala. Zasad se puno privlačnijom čini izvedba s klasičnih pet sjedala.

Već osnovni paket opreme donosi potpuno digitalni kokpit s dva 7-inčna ekrana, dok će bogatije opremljeni modeli imati 10,25-inčne. Brojni suvremeni sustavi važni za komfor i sigurnost se podrazumijevaju, a dizajn unutrašnjosti ne krije da se ugledao na ostatak ponude, a po pitanju izrade i materijala u svakom je pogledu premium.

Prodaja kreće krajem ove godine, a u ponudi će u početku biti samo jedan motor. Radi se o benzinskom 2-litrenom 4-cilindrašu sa 221 KS i 350 Nm. Osnovni Mercedes-Benz GLB 250 ima prednji, a GLB 250 4MATIC pogon na sve kotače koji standardno 80 posto snage šalje na prednje kotače, a izborom programa za Off-Road prelazi u režim distribucije 50:50.