Na biciklu jurio 240 km/h, pomogao mu Porsche Cayenne Turbo

0
24

Točno 40 godina nakon što je Jean-Claude Rude koristio zavjetrinu jurećeg Porschea 935 Turbo, čovjek na prilično neobičnom bicikli otišao je u zrakoplovni centar Elvington u Yorkshire u Velikoj Britaniji kako bi provjerio koju brzinu može postići.

Niel Campbell još je u lipnju srušio osobni rekord brzinom od 217 km/h, a sad je odlučio napraviti korak više. Bicikl je isporučila tvrtka Moss Bikes koja tvrdi kako je stabilan sve do brzine od 200 milja na sat, odnosno čak 322 km/h.

No, bez obzira na taj podatak Niel Campbell je uspio postići impresivnih 240 km/h, a u tom poduhvatu pomogao mu je Porsche Cayenne Turbo sa 4-litrenim turbobenzincem V8 sa 550 KS i 770 Nm, koji ga potjera do stotke za svega 4,1 sekundu.

Velika platforma koja je pričvršćena na Porsche Cayenne Turbo stvarala je polje niskog tlaka pa se Niel Campbell nije morao boriti s otporom zraka. Kako je sam izjavio već od 177 km/h uopće nije morao okretati pedale, a postigao bi i brzinu veću od 240 km/h da se nije bližio kraj piste.