Njemački Bundestag opet je glasao o ograničenju brzine na Autobahnu na 130 km/h!

0
279

Kao što znate, dijelom Autobahna još se vozi bez ograničenja, a prijedlog o ograničenju od 130 km/h konstantno na dnevni red stavlja stranaka Zeleni, prenosi RevijaHAK.

Gotovo svakih pola godine njemački parlament Bundestag glasa o ograničenju brzine na autocestama. Kao što znate, dijelom Autobahna još se vozi bez ograničenja, a prijedlog o ograničenju od 130 km/h konstantno na dnevni red stavlja stranaka Zeleni – jaka oporbena grupacija. Svaki put, pa i u ovom slučaju, vladajuća većina CDU/CSU i SPD odbije taj prijedlog, ali zanimljivo je da se pukotine stvaraju i u velikoj koaliciji. Socijaldemokratima nije mrska ideja o ograničenju brzine, aktualni ministar Andreas Scheuer (CDU) kategorički je protiv te ideje, a kancelarka Angela Merkel zasad je na strani onih koji su protiv ograničenja.

Čak je i Njemački autoklub (ADAC) ublažio svoje stavove pa više nije protiv ograničenja brzine. Kako će sve to završiti? Vidjet ćemo… Glavni motovi onih koji žele ograničenja su ekologija i prometna sigurnost.

Izvor: HAK