Novi BMW serije 8 Cabrio

0
51

BMW nastavlja sa svojom ofenzivom modela u luksuznom segmentu s predstavljanjem sportskog automobila otvorenog krova koji istražuje najviši doseg dinamičnog poleta, emocionalnosti i ekskluzivnosti. Novi BMW serije 8 Cabrio kombinira ultra sportske vozne osobine s prepoznatljivom elegancijom dizajna i nudi izuzetno ekskluzivnu putovnicu koja će obilježiti BMW zadovoljstvo u vožnji i punopravni doživljaj vožnje otvorenog krova. Dinamički rastezljive linije i klasični meki krov definiraju prepoznatljiv izgled ovog otvorenog četverosjeda za luksuznu klasu. Tehnologija pogonskog sklopa i šasije razvijena za ponudu modela BMW-a serije 8 i izvanredna krutost karoserije pružaju idealnu platformu za novu fuziju uzbudljivih sportskih performansi i raskošnog automobilizma dugih vožnji BMW-a serije 8 Cabrio. Njegov progresivni karakter naglašava najsuvremenije sustave za pomoć vozaču, najnovije generacije sustava prikaza i kontrola te najsuvremenija tehnologija povezanosti, uključujući BMW Intelligent Personal Assistant.

Novi BMW serije 8 Cabrio osvaja i ležernim krstarenjem nad gradskim bulevarima kao na zavojitim planinskim cestama ili trkaćim stazama. Dva izuzetno moćna motora bit će dostupna od lansiranja u ožujku 2019. Benzinski motor V8 od 390 kW/530 KS u BMW-u M850i xDrive Cabrio (kombinirana potrošnja goriva: 10,0 do 9,9 litara na 100 km* [28,3 – 28,5 mpg imp], kombinirane emisije CO2: 229 – 225 grama po kilometru*) dolazi s karakterističnom isporukom snage i odgovarajućim zvučnim zapisom. BMW 840d xDrive Cabrio (kombinirana potrošnja goriva: 6,3 – 5,9 l/100 km* (44,8 – 47,9 mpg imp, kombinirana emisija CO2: 165 – 155 g/km*) opremljena je šesterocilindarskim rednim dizel motorom koji razvija 235 kW/320 KS.

Dizajn vanjštine: moćni jezik dizajna, prepoznatljive linije. Novi jezik dizajna marke BMW koristi precizno nacrtane linije i mišićave površine kako bi pružio novom BMW-u serije 8 Cabrio prepoznatljivu auru definiranu što sportskom snagom kao i izravnom elegancijom. S duljinom vanjštine od 4.843 milimetara, širine 1.902 milimetara i visine od 1.339 milimetara, plus međuosovinski razmak od 2.822 milimetara i razmaka između kotača od 1.619 milimetara (prednjih) i 1.642 milimetara (stražnjih), njegove dimenzije su gotovo jednake onima BMW-a serije 8 Coupe. Karoserija smanjuje dinamički rastegnutu figuru, pogotovo sa spuštenim krovom.

Izbočeni prednji donji dio branika pruža prednjem kraju automobila neporeciv sportski dojam svojim velikim ulazima za zrak. Navedeno pruža još dominantniji dojam na BMW-u M850i xDrive Cabrio (kao standardna oprema) i BMW-u 840d xDrive Cabrio (kao dio opcijskog M Sport paketa). Prilagodljiva LED prednja svjetla dio su specifikacije standardne opreme. U međuvremenu, opcijski BMW Laserlight s promjenjivim cestovnim osvjetljenjem i opcijom Selective Beam stvara raspon dugih svjetala od oko 600 metara. Upečatljive površine bočnih strana automobila nadopunjuju se pri prijelazu na stražnji kraj prepoznatljivim oblikovanjem oko njegovog stražnjeg kraja. Vodoravne linije, jedinice osvjetljenja koje se protežu skroz u bočne strane i treće kočno svjetlo ugrađena u poklopac prtljažnika pridonose niskotežećem, širokom dojmu stvorenom stražnjim krajem.

Meki krov s potpuno električnim radom.
Novi preklopni krov BMW-a serije 8 Cabrio se ističe svojim dizajnom mase i vrhunskom zvučnom izolacijom. Povuče se preko unutrašnjosti kada je zatvoren, čime omogućava automobilu stupnjevitu siluetu poput kupea. Meki krov, koji dolazi u crnoj boji kao standardna oprema, ali je dostupan s antracitnim srebrnim efektom, automatski se otvara i zatvara dodirom na tipku za 15 sekundi. Izuzetno tiho upravljanje krovom može se aktivirati u automobilu koji putuje do 50 km/h (31 mph). Kada je otvoren, meki krov se nalazi ispod poklopca čija površinska struktura i šavovi odgovaraju onima na instrument ploči i unutrašnjosti vrata i bočnih ploča, a koji imaju upečatljive kupole na razini stražnjih sjedala.

Skladan dizajn vanjštine i unutrašnjosti.
Kohezivni sklad između vanjštine i unutrašnjosti je osobito učinkovit kada je meki krov spušten. Putnici na četiri sjedala okruženi su linijom instrument ploče, ramenima vrata, području ramena oko stražnjih sjedala i poklopca prtljažnika. Bočna granica prozora smještena je u ravnini s prtljažnikom s mekim krovom, podcrtavajući vezu između prednjeg i stražnjeg kraja automobila.

Cijeli ambijent unutrašnjosti prenosi dinamiku, eleganciju i prepoznatljiv luksuz, a standardna ambijentalna rasvjeta naglašava naprijed usmjerene linije unutar automobila. Novi BMW serije 8 Cabrio također je opremljen punim kožnim letvicama za instrument ploču i ramena vrata, s električno podesivim sportskim sjedalima i presvlakama od Vernasca kože.
Višenamjenska sjedala ugrađena kao standardna oprema u BMW-u M850i xDrive Cabrio su ukrašena u Merino koži s proširenim značajkama. I sportski kožni upravljač u BMW-u 840d xDrive Cabrio i M kožni upravljač BMW-a M850i xDrive Cabrio imaju višenamjenske tipke i mjenjače s ručkicama.

Deflektor vjetra kao standard, grijači za vrat kao opcija.
Standardna oprema za novi BMW serije 8 Cabrio uključuje deflektor vjetra koji se može postaviti u području stražnjeg sjedala kako bi se spriječila neželjena turbulencija zraka tijekom vožnje sa spuštenim krovom. Za još veći čimbenik zadovoljstva u vožnji sa spuštenim krovom na hladnijem vremenu, novi BMW serije 8 Cabrio dostupan je s dodatnim grijačima za vrat čiji su izlazi za zrak integrirani u naslone za glavu na prednjim sjedalima. Ostali dodatni sadržaji uključuju klima sjedala, paket Heat Comfort s grijanim upravljačem i BMW Display Key. Standardnom sustavu ozvučenja Harman Kardon Surround su kao opcijska alternativa dostupni Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav ozvučenja visoke preciznosti i izvrsne kvalitete zvuka. Kupci također mogu odrediti staklene aplikacije za odabrane kontrole i opcije iz BMW-a.

Klupa stražnjeg sjedala u BMW-u serije 8 Cabrio može se podijeliti na 50:50 kao standard, s oba elementa koji se mogu sklopiti odvojeno kako bi se omogućio utovar. Kad je krov zatvoren, kapacitet opterećenja iznosi 350 litara.

Aerodinamika, optimizirana težina i sigurnost.
Gotovo potpuno zapečaćeno podvozje, kontrola aktivnog zračnog zaklopca, Air Curtains (zračne zavjese) i izuzetno vitka tijela vanjskih retrovizora optimiziraju aerodinamična svojstva novog BMW-a serije 8 Cabrio. Inteligentna mješavina materijala pomaže u usklađivanju zahtjevnih i sukobljenih zahtjeva kada je riječ o kombiniranju krutosti tijela s minimalnom masom. Sve to znači da je potreban samo mali broj specifičnih mjera. Doista, one su ograničene na dodatne poprečne oplate i posebno dizajniranu ploču za vitla za podvozje. Druga posebna značajka specifična za novi BMW serije 8 Cabrio je sustav za zaštitu od prevrtanja, koji se sastoji od dvije zaštitne aluminijske šipke koje su van vidokruga iza stražnjeg naslona za glavu. Ako postoji vjerojatnost preokretanja vozila, šipke se produljuju pirotehničkim nabojem u djeliću sekunde.

Značajan V8 benzinski motor, besprijekorni šesterocilindarski dizelski motor.
Osmerocilindarski motor s najnovijom generacijom od 4,4 litara pruža novom BMW-u M850i xDrive Cabrio impozantnu isporuku snage, njegovu karakterističnu glazbu zahvaljujući dodatnom utjecaju pomoću M sportskog ispušnog sustava sa sportski upravljanim preklopom. M Performance TwinPower Turbo tehnologija motora obuhvaća dva turbopunjača s dvostrukim cilindrima s punjenjem zraka koji se nalaze u V između cilindra, High Precision Injection, potpunu regulaciju ventila VALVETRONIC i dvostruki VANOS promjenjivi vremenski raspored bregastog vratila. Razvijajući 390 kW/530 KS i maksimalni zakretni moment od 750 Nm, V8 ubrzava BMW M850i xDrive Cabrio od 0 do 100 km / h (3,9 sekunde).

Novi BMW 840d xDrive Cabrio ima koristi od tipa motora koji drugi automobil u svom segmentu ne može ponuditi – 3,0-litreni redni šesterocilindarski dizel. Jedinica s BMW TwinPower Turbo tehnologijom obuhvaća višestupanjski turbopunjač i common-rail ubrizgavanje s piezo ubrizgavanjem. Maksimalna snaga od 235 kW/320 KS i maksimalni zakretni moment od 680 Nm potiču opušteno krstarenje pri niskim brojevima okretaja motora i snažnim srednjim rasponima (zajedno s potpunim zvukom sportskog ispušnog sustava) u jednakoj mjeri. BMW 840d xDrive Cabrio ubrzava od 0 do 100 km/h (62 mph) u 5.2 sekunde.

Steptronic sportski prijenos s osam stupnjeva, BMW xDrive, M Sport diferencijal.
Oba motora zadovoljavaju Euro 6d-TEMP standard. Kanaliziraju snagu do ceste putem stražnjeg Steptronic Sport prijenosa s osam stupnjeva i opcije BMW xDrive. Inteligentni sustav pogona na sve kotače prilagođen je i baziran na stražnjim kotačima u novom BMW-u serije 8 Cabrio, osiguravajući time prepoznatljivo iskustvo vožnje BMW sportskog automobila. Dinamička izvedba dodatno je poboljšana M Sport diferencijalom koji je također opremljen kao standardna oprema na BMW-u M850i xDrive Coupe. Osim što poboljšava prianjanje, efekt zaključavanja koji proizvodi električni motor u stražnjem diferencijalu optimizira agilnost automobila, a posebno je učinkovit u povećanju dinamičkog ubrzanja iz zavoja.

Šasija: trkaće tehničko znanje i iskustvo pruža nenadmašnu dinamiku na cesti.
Načela konstrukcije koja podupiru šasiju i raspoređivanje BMW M GmbH trkaće stručnosti kako bi optimizirala postavljanje, povećava agilnost, preciznost i performanse vozila. Novi BMW serije 8 Cabrio dolazi kao standard s mješovitim gumama i prilagodljivim M ovjesom s elektronički upravljanim zaklopkama. Zahvaljujući podešenoj opruzi i reakcijama amortizera, vozač dobiva samo relevantne informacije na površini ceste. Isto tako standardna opcija Integral Active Steering smanjuje kružni tok automobila prilikom manevriranja, povećava agilnost i optimizira ravnotežu i sigurnost prilikom mijenjanja traka i kretanja u velikim brzinama.

Stabilizacija u slučaju okretanja, koja je dostupna za novi BMW M850i xDrive Cabrio kao dio opcijske opreme Adaptive M suspension Professional, osigurava posebno brzu i preciznu kompenzaciju bočnih sila tijekom dinamičkih vožnji, povećavajući agilnost i stabilnost smjera, kako u zavojima tako i izvan njih. Električni zakretni motori također povećavaju udobnost u pravocrtnoj vožnji reagirajući na ometajuće sile koje su posljedica nepravilnosti površine ceste na jednoj strani automobila.

Standardna specifikacija za BMW M850i xDrive Cabrio također uključuje iznimno snažan M Sport kočioni sustav, 20-inčne M lakometalne kotače s gumama visokih performansi, ekskluzivne značajke vanjštine u Cerium Grey boji, osvijetljene trake za vrata s oznakama modela i letvice za unutrašnjost u dizajnu od nehrđajućeg čelika. Opcijski M Sport paket za BMW 840d xDrive Cabrio sadrži 19-inčne M lakometalne kotače, M sportski ispušni sustav i osvijetljene trake za vrata s M logotipom. BMW 840d xDrive Cabrio također je dostupan s M Technic Sport paketom koji donosi M lakometalne kotače kotače od 20 inča s gumama visokih performansi, još snažnijim M Sport kočnim sustavom, M Sport diferencijalom i proširenom BMW Individual Shadow Line letvicom visokog sjaja. Daljnji opseg individualizacije dolazi u obliku paketa Chrome Line Exterior i M Carbon Exterior paketa.

Najmoderniji sustavi za pomoć vozaču poboljšavaju udobnost i sigurnost.
Udobnost i sigurnost na novom BMW-u serije 8 Cabrio potaknuti su najsuvremenijim sustavima pomoći vozaču. Standardna oprema uključuje Head-Up Zaslon. Kao dodatna oprema su dostupne opcije Driving Assistant koji sadrži Collision Warning i Pedestrian Warning sustav s City Braking funkcijom, Lane Departure Warning i Lane Change Warning, Speed Limit Info, Rear Cross Traffic Alert i Rear Collision warning. Među stavkama na popisu opcija su Active Cruise Control s funkcijom Stop & Go, Driving Assistant Professional (dodatne značajke uključuju Steering and lane control assistant) i BMW Night Vision. Također standardna opcija je Parking Assistant, koji uključuje kameru za stražnji kraj i Reversing Assistant.

Intuitivno upravljanje i besprijekorna povezanost: BMW Operating System 7.0 i BMW Intelligent Personal Assistant.
Novi BMW serije 8 Cabrio standardno dolazi s opcijom BMW Live Cockpit Professional. Ona uključuje navigacijski i multimedijski sustav, potpuno digitalnu instrument ploču visoke rezolucije iza upravljača s dijagonalom zaslona od 12,3 inča i upravljačkim zaslonom veličine 10,25 inča. Novi BMW Operating System 7.0 ističe se najsuvremenijim digitalnim funkcijama prilagođenim upravo vozačevim zahtjevima. Kada je riječ o intuitivnim mogućnostima rada, vozači mogu odabrati funkcionalnost zaslona osjetljivog na dodir preko upravljačkog zaslona, iDrive kontrolera, tipki na upravljaču i glasovne kontrole.

Drugi element sustava upravljanja je BMW Intelligent Personal Assistant. Aktiviran glasovnim uputama “Hej BMW”, ovaj digitalni pratitelj pomaže vozaču u upravljanju funkcijama automobila i stječe više vještina cijelo vrijeme zahvaljujući bešavnim ažuriranjima putem opcije Remote Software Upgrade.