Novi crossover manji od Hyundai Kone stiže za dva mjeseca

0
8

Mlađi brat Hyundai Kone predstavit će se na salonu u New Yorku za dva mjeseca, a na istim temeljima stiže i nova Kia.

Najave o stvaranju novog crossovera, kraćeg od četiri metra, obistinit će se brže nego smo se nadali. Novi crossover dizajnerskim detaljima ugledat će se na Konu, ali iz globalnog centra za razvoj Hyundaija, smještenog u Namyangu, tvrde kako će biti osjetno komaktniji, ali i vizualno drukčiji pa neće izgledati kao Kona u smanjenom formatu.

Kao glavni konkurenti označeni su Suzuki Jimny, Toyota C-HR i Škoda Kamiq. Istu platformu i tehnologiju koristit će novi crossover Hyundaija i Kije. Premda još nema službene potvrde, navodno će njihov dolazak na tržište umiroviti Hyundai i10 i Kia Picanto.

Možda takva odluka djeluje radikalnom, pogotovo zato što novi crossoveri nisu klasični predstavnici A-segmenta, ali kupci su odavno dokazali kako im koncept atraktivnog povišenog automobila predstavlja glavni predmet želja.

O motorima još nema govora, ali za pretpostaviti jest da će se osloniti na nositelje prodaje modela i20, i30 i Kone. Sve izvedba dolazit će isključivo u kombinaciji s prednjim pogonom. Više detalja donosimo nakon premijere na salonu u New Yorku.