Novi Mercedes-Benz S-klase imat će najveće ekrane na tržištu

0
8

Rat u povećavanju snage motora odavno je završio, danas je u fokusu Infotainment, a novi Mercedes-Benz S-klase postavit će nova mjerila.

Svidjelo se to nekome ili ne ekrani osjetljivi na dodir u svakoj novoj generaciji automobila postaju sve veći i veći. Nažalost, danas rijetko tko više žali za analognim instrumentima. Kupci žele dodatne iskorake u digitalizaciji automobila. Ali postavlja se pitanje kolika dijagonala je prevelika?

Sudeći po novim špijunskim fotografijama, koje je objavio portal carscoops.com, njemački stručnjaci smatraju kako pojam preveliko ne postoji pa će novi Mercedes-Benz S-klase imati goleme ekrane. Sudeći prema slici središnje konzole novi ekran bit će veći i od najvećeg tableta na tržištu – iPad Pro 12.9.

Pažljivijim uvidom u sliku unutrašnjosti primijetit će te i red klasičnih prekidača na dnu, ali velikom većinom sustava upravljat će se preko dodirnog ekrana. I ekran s prikazom digitalnih instrumenata osjetno će narasti u odnosu na aktualan model.

Novi Mercedes-Benz S-klase bit će predstavljen u drugoj polovici ove godine, a prodaja će početi krajem studenog. Samovozeće mogućnosti Razine 3 nudit će već osjetnu razinu komfora po pitanju autonomne vožnje, jer će imati hrpu funkcija koje, primjerice, nema Teslin Autopilot.

Premda još nema službene potvrde, sve je izglednije da će se većina ponude nove S-klase svoditi na hibridne izvedbe. Navodno će doseg samo na struju iznositi izvrsnih 100 kilometara. Ono što je svakako poznato jest da će se temeljiti na novoj platformi MRA, imat će 48-voltnu instalaciju i unaprijeđeni pogon na sve kotače 4Matic.