Novi Mini John Cooper Works GP uhvaćen u akciji

0
4

Najpapreniji britanski bolid u tetrapaku zove se Mini John Cooper Works GP, u prodaju stiže krajem godine, a ispaljuje više od 300 KS.

Sve što su dosad najavili, počelo se ostvarivati. Na tržište uistinu dolazi najsnažniji Mini u povijesti. Mini John Cooper Works GP će iz 4-cilindarskog 2-litrenog turbobenzinca ispaljivati više od 300 KS i 400 Nm pa će do stotke sprintati za manje od pet sekundi.

Bit će proizveden u ograničenoj seriji od 3000 primjeraka, na tržište stiže krajem godine, a cijena još nije poznata. Službena premijera vjerojatno će se održati na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu.

Obzirom da je cilj stvoriti ultimativni gradski bolid, estetika pada u drugi plan. Fokus je na aerodinamičkim rješenjima koja unaprjeđuju stabilnost. Mini John Cooper Works GP razbacuje se mišićima pa donosi golemo stražnje krilo i osjetno napuhane blatobrane, koje još treba lijepo uklopiti u dizajnersku liniju, ali omogućavaju proširenje traga kotača.

Snažnije kočnice isporučit će Brembo, a niži i krući ovjes dodatno će naglasiti osjećaj vožnje go-karta. Kako Mini John Cooper Works GP izgleda na završnim testiranjima pokazali su špijunski fotografi uglednog automobilističkog portala Carscoops.com.