Novi Volkswagen Golf R ima 329 KS, ali nažalost, nema ručni mjenjač

0
30

Ovo je najsnažniji VW Golf R u povijesti. Ima nadograđeni 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbopunjačem i 329 konjskih snaga. Postoje čak i glasine o snažnijem Golfu R Clubsport.

Potrebno je 4,8 sekundi da novi Golf R postigne 100 km/h — ili 4,6 sekundi s opcijskim Performance paketom.

Pogon na sva četiri kotača s vektoriranjem okretnog momenta i dalje dolazi standardno, kao što se i očekivalo, ali jedini mjenjač je automatski DSG sa sedam stupnjeva prijenosa. Kao što je potvrdio VW: “Ručni mjenjač neće biti dostupan nakon 2024. za Golf GTI i Golf R.”

Jedna od značajki koja se prenosi je drift mod. VW to naziva Drift Performance Profile, a aktiviranje ovog načina vožnje šalje do 100 posto snage na stražnje kotače za zabavu u vožnji guma. Ta tehnologija vektoriranja zakretnog momenta također radi u zavojima; Distribuira do 100 posto snage na vanjski kotač kako bi se smanjilo podupravljanje. Ostaju i iste kočnice od 18 inča od prošle godine.

Ovaj novi Golf R nalazi se gotovo centimetar niže od prethodne verzije i koristi MacPherson prednju osovinu sa stražnjom četverostrukom osovinom. Prilagodljivi ovjes s dinamičkom kontrolom šasije (DCC)—koji prilagođava upravljanje, ovjes i odziv na gas—sada dolazi kao standard u Njemačkoj.

Izvor i slika: Motor1.com

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com