Održan 2cv Three Rivers Raid 2018.

0
3

Protekli vikend od 14. – 16. 09. 2018. Održan je drugi 2cv Three Rivers Raid avanturističko-turistička vožnja Citroen vozilima A serije (Spaček) na prostoru Sisačko-moslavačke županije u organizaciji Hrvatskog 2cv Citroen kluba koji ove godine slavi dvadeseti rođendan.

Ukupno se okupilo 80 sudionika u 42 vozila iz 6 zemalja.

TIP VOZILA KOM DRŽAVA BROJ VOZILA
2CV 24 HRVATSKA 24
2CV AK 400 furgon 2 SLOVENIJA 12
2CV AZU 250 furgon 2 SRBIJA 3
DYANE 8 BIH 1
DAK 3 NJEMAČKA 1
ACADYANE 1 MADŽARSKA 1
AMI 8 1 UKUPNO 42
HY 1  
UKUPNO 42

 

Nakon preuzimanja startnih brojeva, učesnici su se uz rijeku Savu uputili prema selu Lonja gdje su prenoćili. U subotu 15. 09. prva destinacija je bilo selo Krapje gdje su učesnici bili posebni gosti na Danima europske baštine. Organizirana je vožnja brodom na rijeci Savi kao i besplatan ručak. U popodnevnim satima šarena kolona spačeka je stigla na Sisački korzo u goste 4. Festivalu piva da bi se nakratko zadržali i u prostoru nekadašnje sisačke pivovare ispred nove ledene dvorane Zibel. Večer je provedena uz rijeku Kupu na kupalištu Zibel te na koncertima u sklopu festivala piva. Treći dan je završio povorkom do Petrinje i završetkom manifestacije na gradskom kupalištu.

Učesnici ovogodišnjeg 2cv Three Rivers Raid-a su se na ovaj način upoznali s ljepotama i specifičnostima Siska i Sisačko-moslavačke županije te najavljuju svoj dolazak na sljedeći koji Hrvatski 2cv Citroen Klub najavljuje za dvije godine. Jost Hashoff iz Berlina je prevalio najdulji put, Rennie Renner iz Mađarske najstariji sudionik Raid-a (66) a Grgur Skala iz Zagreba najmlađi (3).