Ovo je najveći ljubitelj Volkswagen Golfa na svijetu

0
12

Neupitno je da Volkswagen i njihov najznačajniji model Golf imaju brojne ljubitelje diljem svijeta, ali Jozef Juza uistinu je poseban, jer posjeduje impresivnu kolekciju od nevjerojatnih 114 primjeraka Volkswagen Golfa.

Za razliku od Jay Lena ili brojnih drugih poznatih kolekcionara, Jozef Juza iz Austrije u svojoj kolekciji ima samo jedan model. Naravno, među tih 114 primjeraka Volkswagen Golfa ima svakakvih modela, a kako sam priznaje najveća slabost su mu prve serije prve generacije.

No, posebnu pažnju privlači ručno izrađen Volkswagen Golf G60 Limited, a zazubice rastu prilikom pogleda na Rallye Golfa s trkaćom homologacijom. Filozofija Jozefa Juze je – pravi Golf za pravu priliku – a on ima i nekoliko jedinstvenih primjeraka.

Jedan od takvih je Volkswagen Golf I s kliznim vozačevim vratima kojeg je proizvođač iz Wolfsburga koristio kao pokazni primjerak na salonima automobila 1974. godine. Poseban je i Volkswagen Golf I CitySTROMer, s potpuno električnim pogonom. Dobar primjer kića je Volkswagen Golf GTI prve generacije u režiji tuning kuće Oettinger, koji ima unutrašnjost presvučenu u kožu, armaturu s umetcima od drva, pa čak i telefon.