Pagani Huayra Roadster ima manju masu i više snage o kupea

0
9

Nakon hrpe teasera konačno su objavljene službene fotografije pa možemo uživati u pogledu na Pagani Huayra Roadster. Službena premijera održat će se u ožujku u Ženevi, ali već je poznato da će biti snažniji od kupea, a što je još intrigantno imat će osjetno manju masu. To je u potpunoj suprotnosti s dosadašnjom praskom, jer se uklanjanjem krova moraju ojačati podnica i cijela struktura automobila pa su kabrioleti u prosjeku 100-njak kilograma veće mase od kupea.

Pagani Huayra Roadster ima masu od 1280 kg, odnosno čak 80 manje od kupea. To je postignuto obilnom upotrebom kompozita ugljičnih vlakana i titana oznake Carbo-Triax HP52.

Motor isporučuje Mercedes-AMG. Riječ je o biturbo benzincu V12 sa 765 KS i 1000 Nm, koji snagu šalje na stražnje kotače putem 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Izvedba BC bit će još žešća pa će ispaljivati 790 KS.

Pagani Huayra Roadster bit će proizvedena u svega 100 primjeraka, uz cijenu od 2,3 milijuna eura, ali to za potencijalne vlasnike ne predstavlja nikakav problem, jer će vrijednost u budućnosti samo rasti.