Pickup Truck Emoji? Zahvaljujući Fordu, uskoro na tvom telefonu

0
70

S milijardama emojija koje se svakodnevno šalju i gotovo svaki način prijevoza uključujući automobile, skutere, brodove, svemirske letjelice i žičare uvršteni su među 3000 odobrenih ikona, obožavatelji kamiona primijetili su sjajni propust: Nema kamioneta. Ford je odlučio da je vrijeme da nešto poduzme u vezi s tim i slavi Svjetski dan emotikona debiom Truck Emoji-a.

“Kada su kupci počeli zahtijevati Pickip Truck emoji, zbog naše želje za kontinuiranom inovacijom morali smo to ostvariti ”, rekao je Todd Eckert, Ford truck group marketing manager. “S obzirom da je F-serija najprodavaniji kamion u Americi uzastopno već 42 godine, nema boljeg od Forda da pomogne kreirati potpuno novi emotikon kamioneta za vrijedne tipkače poruka širom svijeta.”

*Ford Ranger je najprodavaniji pick-up u Europi. Ford je u prvoj polovici 2019. godine prodao 26.700 Rangera i postavio rekord u drugom kvartalu s rastom prodaje od 8 posto u usporedbi s drugim kvartalom prošle godine.

Godine 2018. Ford je podnio prijedlog konzorciju Unicode – organizaciji koja pregledava i odobrava prijedloge za nove emojije – kako bi svugdje dodali Pickup Truck Emoji. Sada je Pickip Truck emoji ušao u uži izbor kao kandidat za uključivanje u buduću verziju Unicode-a.

Ako Pickup Truck Emoji bude odobren početkom 2020. godine, dizajn će biti prilagođen svim mobilnim platformama kako bi se zadovoljile potrebe kupaca – od stručnjaka do aktivnih obitelji i drugih ljubitelja emojija.