Predstavljen MINI John Cooper Works Countryman

0
6

MINI Countryman druge generacije najveći je i najsvestraniji model u ponudi tradicijom bogatog britanskog branda. Još jedan superlativ sada se odnosi na MINI John Cooper Works Countryman. Sa snagom od 170 kW/231 KS, to je najsnažniji motor koji je ikada pogonio jednog MINI-ja: u kombinaciji sa standardnim pogonom na sva četiri kotača ALL4 i robusnim konceptom vozila, osigurava da najnoviji član obitelji podigne MINI iskustvo na sasvim novu razinu – u smislu trkaćeg osjećaja na cesti i iznimne zabave u vožnji na neravnim terenima.

Novi MINI John Cooper Works Countryman (kombinirana potrošnja goriva: 7,4 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 169 g/km) ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi sa standardnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, ali i s opcionalnim 8-stupanjskim Steptronic sportskim mjenjačem. Tako je 0,8 ili 0,7 sekundi brži od MINI Cooper S Countrymana ALL4. Ove kvalitete su rezultat cjelokupnog paketa sastavljenog na temelju John Cooper Works trkaćeg iskustva koji ne uključuje samo motor i pogon na sve kotače, već i sportski ovjes s 18-inčnim John Cooper Works naplatcima od lakih legura i Brembo sportski kočni sustav, spoecijalne detalje karoserije koji optimiziraju aerodinamične osobine i hlađenje otvora za zrak kao i kokpit specifičan za ovaj model te John Cooper Works sjedala. Posebno mjesto koje novi MINI John Cooper Works Countryman uživa u premium kompaktnom segmentu dodatno je naglašeno ekskluzivnom standardnom opremom koja uključuje MINI programe vožnje, LED prednja svjetla, Udoban pristup i Radio MINI Visual Boost.

Novi MINI John Cooper Works Countryman: pregled činjenica.
1. 4-cilindrični motor sa 170 kW / 231 KS i 350 Nm okretnog momenta
2. Standardni pogon na sva četiri kotača ALL4 optimizirane učinkovitosti
3. Sportski ovjes s Brembo kočnim sustavom i 18-inčnim naplatcima od lakih metala
4. Motor, ovjes i aerodinamika usklađeni na temelju John Cooper Works trkaćeg iskustva
5. Ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi što je 0,8 sekundi brže od MINI Cooper S Countrymana ALL4, najveća brzina 234 km/h
6. John Cooper Works Aerodynamics Kit s većim otvorima za zrak sprijeda
7. Unutrašnjost specifična za John Cooper Works sa sportskim sjedalima
8. Ekskluzivna standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, MINI programe vožnje i Udoban pristup
9. Pet sjedala uz značajno povećanje prostora u unutrašnjosti, veći prtljažnik i veća svestranost u usporedbi s prethodnim modelom
10. MINI Connected u funkciji osobnog mobilnog asistenta za svakodnevnu upotrebu i prilikom putovanja

Više snage, više prostora i više trkaćeg osjećaja na svim terenima.
Novi MINI John Cooper Works je nasljednik prvog sportaša brenda dizajniranog za kompaktni segment i standarno opremljenog sustavom pogona na sve kotače ALL4. Prednost nad starim modelom ne očituje se samo u snazi koja je povećana za 10 kW / 13 KS i optimiziranju učinkovitosti sustava ALL4 nego i u većim dimenzijama i značajnom povećanju prostora, svestranosti i funkcionalnosti. Oko 17 cm duži i 3 cm širi te s međuosovinskim razmakom povećanim za 7,5 cm, novi MINI JCW Countryman u unutrašnjosti pruža znatno optimiziranu prostranost na svih pet sjedala. Obujam prtljažnika se može povećati s 450 litara na 1.390 litara.

Svjetska premijera u Šangaju, na tržištu u proljeće 2017.
Novi MINI JCW Countryman javnosti će po prvi puta biti predstavljen u travnju 2017. na Shanghai Motor Showu. Na tržištu će se naći u proljeće 2017.
Savršeno usklađen paket za vrhunske performanse.

Brand John Cooper Works integriran je u MINI deset godina. Ova uska povezanost seže do ranih godina klasičnog MINI-ja čiji je sportski talent otkrio i promovirao John Cooper. Danas on ima snažan utjecaj na iznimni užitak koji pruža MINI John Cooper Works Countryman. Motor, prijenos, pogon na sve kotače, ovjes, aerodinamika i dizajn kokpita nisu samo usmjereni na performanse, nego su i precizno usklađeni s konceptom vozila novog MINI Countrymana. Rezultat je najnoviji John Cooper Works s paketom za uzbuđenje u vožnji.

Motor: isporuka snage i zvuk s trkaćim karakterom.
2,0-litreni 4-cilindrični motor poprečno smješten u prednji dio MINI JCW Countrymana pokazuje performase nadahnute utrkama. Ima posebnu verziju MINI TwinPower Turbo tehnologije sa sustavom turbopunjenja, izravnim ubrizgavanjem benzina, potpuno promjenjivim sustavom kontrole ventila VALVETRONIC i promjenjivom bregastom osovinom (dvostruki VANOS). Izrađen od materijala visokootpornig na temperature, turbopunjač stvara tlak koji raste do 2,2 bara. To stvara osnovu za visokoenergičnu i dugotrajnu isporuku snage.

6-stupanjski ručni prijenos kao standard, 8-stupanjski Steptronic sportski prijenos kao opcija.
Standardni 6-stupanjski ručni mjenjač je optimalan u smislu dizajna kao i izvedbe visoke razine učinkovitosti i udobnosti izmjene stupnjeva prijenosa. Senzori omogućuju aktivnu prilagodbu brzine motora za osobito dinamičnu izmjenu stupnjeva prijenosa. Opcionalno dostupnim 8-stupanjskim Steptronic sportskim prijenosom upravlja se pomoću jedinstveno dizajnirane ručice kao i tipki na upravljaču.

MINI programi vožnje i Dinamička kontrola amortizera
Standardni MINI programi vožnje omogućuju postavke vozila koje najbolje odgovaraju vozaču. Rotacijski prekidač u podnožju ručice mjenjača ili mjenjača omogućava vozaču odabir SPORT, MID ili GREEN programa vožnje. To utječe na papučicu gasa i upravljanje, zvuk motora te karakteristike 8-stupanjskog Steptronic sportskog prijenosa i na postavke Dinamičke kontrole amortizera. Osobine elektronički kontroliranih amortizera naginju dinamičnom stilu vožnje u SPORT programu dok u ostala dva programa podržavaju udobniju vožnju. GREEN program je uz udobnu vožnju dizajniran i za optimalno učinkovitu vožnju.