Princ Harry i Meghan Markle vozili se u Jaguaru s Rimčevim baterijama

0
3

Jaguar E-Type brojni su mediji proglašavali najljepšim automobilom na povijesti autoindustrije, ponos je britanske automobilske industrije, pa je logično kako su se Princ Harry i Meghan Markle provezli njime nakon vjenčanja.

No, za razliku od standardnog modela, ovaj Jaguar E-Type ima električni pogon, a baterije je isporučila tvrtka Rimac Automobili. Zapravo, ovaj automobil je preimenovan pa se sad zove Jaguar E-Type Zero, kako bi se naglasila činjenica da emisija štetnih plinova iznosi nula. Elektromotor snage 220 kW (300 KS) omogućava ubrzanje do stotke za 5,5 sekundi, a baterije iz tvrtke Mate Rimca omogućavaju doseg od oko 270 kilometara.

Obzirom da je uklonjen slavan 6-cilindarski benzinac oznake XK te 4-stupanjski mjenjač, kako bi se ugradio električni pogonski sklop, ukupna masa automobila je čak i smanjena za osjetnih 45 kilograma. Kad se tome pridoda 53 KS viška od originala, jasno je kako je električni Jaguar E-Type osjetno oštriji.

Princ Harry i Meghan Markle odvezli su se nakon vjenčanja iz dvorca Windsor, a za volanom je bio mladoženja, koji nije krio oduševljenje legendarnim klasikom.