Renault Grupa i Valeo udružuju snage u proizvodnji nove generacije automobilskih elektromotora

0
120
- Advertisement -

Renault Grupa, Valeo i Valeo Siemens eAutomotive potpisali su sporazum o razumijevanju i time oformili stratešku suradnju u području dizajna, razvoja i proizvodnje nove generacije automobilskih električnih motora u Francuskoj – i to bez upotrebe rijetkih zemnih metala.

Tri partnera udružit će svoja znanja, vještine i priznatu stručnost kako bi bez upotrebe rijetkih zemnih metala razvila doista jedinstven električni pogon koji će biti dinamičniji i trošiti manje. Svaki od partnera pridonijet će razvoju i proizvodnji dviju ključnih komponenti električnog motora: rotora i statora.

- Advertisement -

Renault će tehnološki doraditi i proizvesti rotor električno pobuđenog sinkronog motora koji neće sadržavati rijetke zemne metale i koji će pritom biti dinamičniji. Partneri će dobavljati komponente iz svojih područja, dok će cjelovitu arhitekturu „sve-u-jednom” motora Renault Grupe također razviti Renault.

Valeo i Valeo Siemens eAutomotive razvit će i proizvesti stator oslanjajući se na tehnološku stručnost tvrtke Valeo u proizvodnji statorskog paketa s bakrenim namotom. Neusporedivo iskustvo tvrtke u ovom području omogućit će povećanje gustoće bakra u statoru kako bi se generirala veća snaga uz manju potrošnju električne energije.

Renault Grupa, Valeo i Valeo Siemens eAutomotive bit će prvi koji će od 2027. godine serijski proizvoditi 200 kW snažan električni motor bez upotrebe rijetkih zemnih metala. Motori će se za potrebe proizvođača automobila proizvoditi u Grupinoj tvornici Cléon u Normandiji u Francuskoj.

Pioniri u području elektrifikacije automobilske industrije, Renault Grupa, Valeo i Valeo Siemens eAutomotive, spremni su ispisati novo poglavlje priče o tehnološkim dosezima električne mobilnosti.

- Advertisement -