Renault predstavlja novi Mégane i Mégane e-Tech Plug-in

0
117
- Advertisement -

Od predstavljanja prvog Renaulta Mégane 1995. četiri generacije tog modela prodane su u 7 milijuna primjeraka diljem svijeta. Mégane je s vremenom prerastao u čitavu obitelj modela, uključujući inačice R.S. koje su postale mjerilo u segmentu sportskih kompakata, pri čemu osobito valja istaknuti R.S. TROPHY-R koji je 2019. postavio novi rekord kruga na slavnoj stazi Nürburgring u Njemačkoj.

Novi Mégane, model s mnogo lica, prvi je Renaultov kompakt opremljen plug-in hibridnim motorom kojim je ponovno dokazao svoju svestranost.

- Advertisement -

E-Tech Plug-in hibrid spaja prednosti električnih vozila kao što su niska razina buke i trenutačan odziv bez gubitka dosega. U hibridni motor ugrađene su komponente razvijene u suradnji Alijanse i Renaultovih inženjera, plod desetogodišnjeg iskustva grupe Renault u proizvodnji električnih vozila i sudjelovanja u Formuli 1.

Novi Mégane opremljen je obnovljenim i suvremenijim kokpitom sa 9,3-inčnim zaslonom multimedijskog sustava i 10,2-inčnim zaslonom instrumentne ploče sa svim značajkama multimedijskog sustava Renault EASY LINK. Ergonomično sučelje ovog sustava nadahnuto pametnim telefonima još je funkcionalnije i praktičnije.

Novi Mégane opremljen je novim sustavima za pomoć u vožnji koji povećavaju sigurnost i udobnost svih putnika, među kojima i sustavom za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama. Riječ je o autonomnom sustavu 2. razine koji pridonosi bezbrižnosti i udobnosti za upravljačem.

Dinamične linije i dizajn kojima Mégane duguje svoj uspjeh zadržane su i u novom modelu, a LED svjetla Pure Vision koja povećavaju vidljivost i udobnost u vožnji donijela su mu još veću razinu uglađenosti i profinjenosti.

Novi Mégane bit će dostupan u pet izvedbi (Berline, Grandtour, R.S. Line, R.S. i R.S. TROPHY) i s bogatom ponudom motora, koja uključuje i novi hibridni motor E-TECH Plug-in hibrid, kojima će zadovoljiti svačije potrebe.

Prodaja novog Méganea u Hrvatskoj počinje od listopada 2020.

- Advertisement -