Ryanair ovog ljeta planira letjeti s 80 posto pretpandemijskih kapaciteta

0
56

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair najavio je za ovo ljeto 2.300 letova tjedno iz Britanije u kontinentalnu Europu, signaliziravši podizanje kapaciteta na 80 posto pretpandemijske razine.

Ryanair je u srijedu izvijestio da će njegovi zrakoplovi ovog ljeta letjeti na 480 ruta i najavio 26 novih linija, uključujući one koje će povezivati London s grčkim otocima Santorinijem i Zakintosom.

Takav raspored značio bi da će Ryanair raditi s oko 80 posto pretpandemijskih kapaciteta.

Glavni izvršni direktor Michael O’Leary izjavio je da je Britanija zahvaljujući uspješnom procjepljivanju građana protiv covida 19 “na putu” da ponovo otvori kratke letove prema kontinentalnoj Europi.

Procijenio je i da će na letovima Ryanaira maske vjerojatno biti obavezne do početka iduće godine.

“U ovom trenutku planiramo i dalje tražiti obavezno nošenje maski za lice na našim zrakoplovima u ljetnom i rasporedu za sljedeću zimu”, rekao je O’Leary.

Britanski premijer Boris Johnson u više je pak navrata na pitanje trebaju li Britanci rezervirati praznike u inozemstvu ili ne odgovorio da je “prerano” govoriti o tome.

Na brifingu za novinare u utorak Johnson je rekao da “se trenutno definitivno čini da je situacija teška”, najavivši više pojedinosti o eventualnom ukidanju ograničenja za 5. travnja.

HINA