Salon automobila u Ženevi na korak do trajne likvidacije

0
159
- Advertisement -

COVID-19 uzrok je otkazivanja ovogodišnjeg izdanja, a takva odluka prouzročila je financijski gubitak od 11 milijuna franaka.

Takvo što je preveliko breme za organizatora – Fundation of the Geneva International Motor Show. Kantonska vlada dobila je zahtjev za financijsku podršku kako bi se gubitak smanjio te kako bi se na vrijeme mogle pokrenuti sve potrebne aktivnosti za organizaciju novog izdanja. No, financijska potpora nije odobrena od strane tamošnjih vlasti.

- Advertisement -

Umjesto toga Fundation of the Geneva International Motor Show dobio je prijedlog odobrenja kredita u iznosu od 16,8 milijuna franaka, ali uzimanje zajma je u suprotnosti s njihovim statutom. Time je zapravo organizator doveden u pat poziciju.

Ukoliko se dogodi da se salon automobila u Ženevi, zbog financijskih poteškoća ne održi ni 2022. godine, a izdanje za slijedeću godinu je već otkazano, to će značiti da će se prekinuti tradicija te da će najznačajniji salon automobila na svijetu zauvijek otići u povijest.

Sandro Mesquita, direktor salona automobila u Ženevi, dao je opširan intervju za La Tribune de Genève te objasnio kako je najslavnija automobilska smotra na svijetu sasvim blizu katastrofe. Naime, on je potvrdio kako se konačno rješenje ove financijske zavrzlame mora pronaći do 1. rujna ili će salon automobila u Ženevi otići u trajnu likvidaciju.

- Advertisement -