Spajaju se PSA Grupa i Fiat Chrysler Automobiles?

0
27

Nakon što je PSA Grupa preuzela posrnuli Opel Francuzi su u potrazi za novim akvizicijama, kojim bi učvrstili poziciju na tržištu.

Tek je godinu i pol prošlo otkad je PSA Grupa preuzela Opel, a već se spominju u mogućim kombinacijama spajanja u novu alijansu. Predsjednik PSA Grupe Carlos Tavares navodno ima veliku potporu obitelji Peugeot u traženju novih partnera, a kao najozbiljniji kandidat spominje se Fiat Chrysler Automobiles.

Robert Peugeot, predsjednik holdinga Peugeot FFP, koji je u obiteljskim rukama te u PSA Grupi ima dionički udjel od 12,23 posto, potvrdio je kako neće propustiti priliku za spajanjem s kvalitetnim strateškim partnerom. Naime, Robert Peugeot smatra kako je to jedini način za održanjem koraka s velikim korporacijama poput Toyote, Volkswagen Grupe i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

Francuzi smatraju kako je FCA grupa dobar partner, pojaviše zbog tržišne pozicije u SAD-u, zahvaljujući brendu Jeep. Peugeot je ionako već najavio proboj na tržište SAD-a modelima 508, 3008 i 5008.

Što se tiče FCA grupe, odnosno Fiat Chrysler Automobiles, oni ionako ne kriju interes za strateškim partnerstvom. Uostalom, prije dvije godine spekuliralo se o spajanju Fiata i Volkswagena, ali od toga nije ispalo ništa.