Stižu Hyundai i20N sa 250 KS i Hyundai Tucson N sa 340 KS

0
13

Korejski proizvođač odlučio je uvesti dvije naglašeno sportske izvedbe u svoju ponudu pa uskoro stižu Hyundai i20 N i Hyundai Tucson N.

Dobre poznavatelje prilika u automobilskoj industriji takva odluka neće iznenaditi. Naime, već nas je Hyundai i30 N Performance sa 275 KS na testu uvjerio koliko je Hyundai postao sposobnim napraviti dobar sportski automobil. Koktel oštrine i svakodnevne upotrebljivosti nudi paket koji je bolji od većine razvikanih konkurenata.

Iz Mercedes-AMG-a u Hyundai je stigao Klasu Köster, a nakon njega angažiran je u Albert Biermann, Nijemac koji je godinama igrao jednu od glavnih uloga u BMW-ovom odjelu M. To je jamstvo da i budući modeli oznake N mogu zapapriti konkurentima.

Već početkom 2021. godine na tržište dolazi Hyundai Tucson N sa 340 KS i ubrzanjem do 100 km/h kraćim od šest sekundi. Na nišanu su mu Cupra Ateca i Volkswagen T-Roc R.

Na salonu automobila u Ženevi u ožujku 2020. godine glavna zvijezda bit će korejski bolid u tetrapaku – Hyundai i20 N. Snaga od najavljenih 250 KS sasvim je dovoljna da puca iznad glava lidera među sportašima gradske klase, kao što su Renault Clio R.S., Ford Fiesta ST i Volkswagen Polo GTI.