Subaru BRZ i Toyota 86 ipak dobivaju nasljednike

0
5

Fanove drifta i japanskih sportskih modela oduševit će službena informacija kako ipak stižu novi Subaru BRZ i Toyota 86.

Dakle, premda su japanski mediji objavili informacije kako Subaru BRZ i Toyota 86 odlaze u povijest, te se pritom pozivali na izvore bliske japanskim proizvođačima, takve najave pokazale su se potpuno promašenim. Naime, i uprava Subarua i uprava Toyote službeno su demantirali takve najave i potvrdili kako će novi Subaru BRZ i Toyota 86 na tržište stići 2021. godine.

Uprava Toyote eksplicitno je naglasila kako im je želja napraviti povratak sportskim korijenima, a prvi korak već je napravljen kad je predstavljena nova Toyota Supra. Subaru je također potvrdio kako je razvoj nove generacije već u tijeku.

Prema najnovijim informacijama novi Subaru BRZ i Toyota 86 imat će još niže težište, i dalje će biti fokusirani na užitak vožnje, iskusnim vozačima nudit će izvrsne mogućnosti za kontrolirani drift, obujam motora bit će povećan sa 2.0 na 2.4, a sve je izglednije kako će se uvesti i izvedba s turbopunjačem.

Kako bi mogao izgledati novi Subaru BRZ pokušao je predvidjeti Josh Byrnes, suradnik web portala Carscoops.