Twitter otvorio mogućnost novčanog priloga autorima

0
22
- Advertisement -

Korisnici Twittera moći će dobrovoljno uplatiti financijska sredstva autorima objava koje im se sviđaju, priopćeno je na Twitterovoj web stranici.

Funkcija “Tip Jar” dizajnirana je tako da korisnici Twittera mogu financijski podržati autore koji im se sviđaju. Dodana je već poznatim funkcijama: dijeljenje, odgovor, sviđanje i sl.

- Advertisement -

U prvoj fazi mogućnost uplate bit će dostupna isključivo korisnicima engleskog govornog područja iOS i Android operativnih sustava.

Neće svi moći prihvatiti sredstva, već samo ograničeni broj “autora, novinara, stručnjaka i nevladinih organizacija”.

Twitter naglašava da neće uzimati postotak uplate autorima.

Nova funkcija dostupna je na profilnim stranicama korisnika na engleskom jeziku. Da bi uplatio novac, korisnik jednostavno klikne ikonu “Tip Jar” i odabere opciju plaćanja koju želite koristiti: Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal i Venmo dostupni su korisnicima iPhonea, a korisnici Androida također mogu slati novac platformom Spaces.

“Ovo je prvi korak u našem radu na stvaranju novih načina pružanja i primanja materijalne podrške na Twitteru”, navodi se u priopćenju.

Twitter obećava “da će uskoro povećati broj ljudi koji mogu povezati Tip Jar sa svojim računom, kao i proširiti jezični obuhvat”.

HINA

- Advertisement -