U Ženevu stiže Bugatti vrijedan 16 milijuna eura

0
9

Francuski proizvođač za salon u Ženevi priprema poslasticu u obliku unikatnog Bugattija vrijednog nevjerojatnih 16 milijuna eura.

Naravno, takvo spektakularno predstavljanje potpuno je obavijeno velom tajne. To je i logično, jer novi model, premda će biti unikatan, mora opravdati cijenu šest puta veću od modela Bugatti Chiron. Samo za usporedbu, ekstremna izvedba Chirona, Bugatti Divo, proizveden u količini od svega 40 primjeraka košta pet milijuna eura.

Izvori bliski proizvođaču tvrde kako će se ispod lima nalaziti dobro poznati 8-litreni W16 motor, koji uz četiri turbopunjača razvija čak 1500 KS, odnosno isti motor koji se nalazi u Chironu. No, za detaljnije tehničke specifikacije moramo se strpjeti do salona u Ženevi.

Uz cijenu od 16 milijuna eura unikatan hipersportaš iz Bugattija postat će najskupljim novoproizvedenim automobilom u povijesti. Dosad je rekord držao monumentalan Rolls-Royce Sweptail iz 2017. godine, također unikat, kojeg je naručitelj platio nešto više od 11 milijuna eura.