Uber udružuje snage s Renaultom i Nissanom

0
48

Renault i Nissan potpisali su s Uberom, u okviru Alijanse, Memorandum o razumijevanju s ciljem elektrifikacije vožnje u Europi. Renault i Nissan odsad će blisko surađivati s Uberom kako bi njegovim vozačima u Europi ponudili pristupačna električna vozila, posebice u Ujedinjenoj Kraljevini, Francuskoj, Nizozemskoj i Portugalu. Nastavak je to uspješnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Ujedinjenoj Kraljevini.

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a danas je povodom toga objavio vijest o potpisivanju Memoranduma o razumijevanju. Očekuje se da će do 2025. 50 % ukupnih kilometara koje će Uber prijeći u sedam europskih glavnih gradova (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabon, London, Madrid i Pariz) biti bez emisija. To znači da će do 2021. vozači moći odabrati automobil bez emisija u gradovima koji čine 80 % Uberova poslovanja na europskom tržištu.

Tvrtke će u okviru Memoranduma o razumijevanju nastojati ubrzati integraciju električnih vozila i električnog ekosustava u europskim gradovima, a cilj je i sljedeće:
– ponuditi Uberovim vozačima-partnerima pristup Renaultovim i Nissanovim električnim vozilima: Renaultu ZOE i Nissanu LEAF te budućim električnim vozilima obiju tvrtki
– proširiti pilot-projekt pokrenut u Ujedinjenoj Kraljevini i na Francusku do kraja 2020., a zatim i na Nizozemsku, Portugal i druga tržišta provesti zajedničke marketinške aktivnosti i educirati Uberove vozače o prednostima i ponudi električnih vozila te im omogućiti probne vožnje kako bi se upoznali s vozilima.