Utrka građana i policije: “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja”

0
131
- Advertisement -

I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Pozivamo naše sugrađane i njihove najmlađe, za koje je ove godine utrka organizirana u pet kategorija sukladno uzrastu, da nam se pridruže u proslavi plavoga načina života.

“Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja” naziv je ove utrke koja će se održati 28. 9. 2019. godine na zagrebačkom Jarunu.

- Advertisement -

Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom vas želimo podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje je to istraživanjem i dokazao.

Stoga, drage sugrađanke i sugrađani, trčanje doživite kao brigu za svoju mentalnu i tjelesnu dobrobit, a u tjelesne aktivnosti uključite i svoje najmlađe. Sudjelovanjem u utrkama koje smo za vas organizirali potičete razvoj sportskoga duha i ljubavi prema sportu kod vaših najmlađih te stvarate zdrave navike za cijeli život.

Dali smo vam dovoljno razloga da u subotu, 28. 9. vi, vaši klinci i klinceze izaberete aktivan život, potičete sportski fair play i prijavite se!

Dječje utrke započinju u 11 sati.
Utrka građana i policije započinje u 12 sati.
Start svih utrka je kod križanja Matije Ljubeka i ulice Hrgovići.

Kategorije:
predškolski uzrast – M i Ž – utrka na 100 metara
1. i 2. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 200 metara
3. i 4. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 300 metara
5. i 6. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 600 metara
7. i 8. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 800 metara

GRAĐANI – M i Ž – utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)
POLICIJA – M i Ž – utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)

PRIJAVE ZA SVE NAVEDENE UTRKE SU BESPLATNE!!

PRIJAVE
Natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28. 9.), u vremenu od 8 do 10.30 sati – kod ulaza Hrgovići.
Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr .

STARTNI BROJEVI
Startne brojeve svi natjecatelji u kategoriji predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta mogu preuzeti 28. 9. u vremenu od 8 do 10.30 sati, a natjecatelji u kategoriji građani i policajci – u vremenu od 8 do 11.30 sati – RŠC Jarun – kod ulaza Hrgovići.

Vi i vaši najmlađi možete sudjelovati i u aktivnostima prometne policije, likovnoj radionici i učilici, interaktivnim radionicama za građane-forenzičare.

Sami se uvjerite u opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije kroz brojne demonstracije, uživajte u atraktivnim padobranskim skokovima, saznajte kako postati policajac, družite se s nama, učite, istražujte i uvjerite se da plavo za nas nije boja – nego način života!

Izvor: MUP

- Advertisement -