Volkswagen I.D. Roomzz je električni SUV s dometom od 450 km

0
3

Nijemci nastavljaju sa snažnom elektrifikacijom pa je na salonu automobila u Šangaju predstavljen Volkswagen I.D. Roomzz.

Najnoviji član električne obitelji I.D. je golemi SUV s tri reda sjedala pa je za klasu veći od modela I.D. Crozz. Volkswagen I.D. Roomzz također koristi modularnu platformu MEB, koja je namijenjena isključivo modelima s potpuno električnim pogonskim sklopom.

Obzirom da je tek riječ o konceptu, unutrašnjost je prilično futuristički osmišljena pa se zahvaljujući konfiguraciji s tri reda sjedala, drugi i treći mogu pretvoriti u prostor za druženje – lounge. Sustav Pilot Mode trebao bi nuditi samovozeće mogućnosti, tako da bi i vozač mogao odmarati tijekom putovanja. No, proizvodna izvedba, u znatno smirenijem formatu, čija bi se premijera trebala održati na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu, pokazat će koliki su realni tehnološki dosezi modela I.D. Roomzz.

Pogon je izveden na način da jedan elektromotor pokreće prednje, a drugi stražnje kotače. Ukupna raspoloživa snaga iznosi 225 kW (302 KS), što je dovoljno za ubrzanje do stotke za 6,6 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 180 km/h. Baterijski paket kapaciteta 82 kWh jamči doseg od 450 kilometara.