Vrijeme za povratak na pobjednički kolosjek: Vettel i Ferrari se žele vratiti na sami vrh

0
27

Analize svih brojki ukazuju na to da je Michael Schumacher najbolji vozač Formule 1 svih vremena. Nijemac je osvojio 7 rekordnih titula svjetskog prvaka i teško da će ga u tome neko stići ili prestići. Ako neki vozač ima te sposobnosti i mogućnosti, onda je to Sebastian Vettel. Popularni „Seb“ je obilježio rani početak svoje karijere i svi su ga proglasili „novim Schumacherom“.

Na početku karijere je to sve opravdao, te je kao najmlađi vozač u povijesti Formule 1 uspio da osvoji najbolju startnu poziciju za trku. Najmlađi je vozač koji je osvojio bodove na nekoj trci, pobijedio u trci, ostvario 50 postolja, te postao svjetski šampion. Vettel je četiri puta osvajao titulu i to u sezonama 2010, 2011, 2012, 2013 (četiri puta uzastopno), tako da dijeli četvrtu poziciju po broju titula zajedno sa francuskim vozačem Alan Prostom, a ispred njih su Lewis Hamilton i Juan Manuel Fango sa po 5 titula, te Michael Schumacher sa već spomenutih 7. Prema navedenim kladionicama, Vettel predstavlja drugog favorita za osvajanje titule, tako da će onima koji izvrše okladu na Vettela kao osvajača šampionata, dobitak donijeti solidnu zaradu.

Već 5 sezona Sebastian nije okusio šampionski šampanjac na kraju sezone, a obzirom da se i on polako približava kraju karijere, pitanje je koliko će još imati prilike da postane šampion. Sezona 2019. će biti veliki izazov za Vettela i Ferrari. Najveći rival Hamilton je posljednje dvije sezone završio trijumfalno tako da Vettelu predstoji velika borba. Mora se izboriti da vrati, kako sebe u pojedinačnoj konkrenciji, tako i momčad Ferrarija u ekipnoj konkrenciji na prvo mjesto, za što mu neće biti nimalo lako. Navijači Ferrarija su gladni pobjeda i titula i u novoj sezoni će ih zadovoljiti samo titula, a sve ostalo će značiti loš rezultat i samo još jedna izgubljena sezona.