Ženeva 2018.: Cupra Ateca

0
11

Španjolci su definitivno odlučili od modela Cupra stvoriti samostalan brend, a jedna od najvećih zvijezda te tranzicije svakako će biti Seat Ateca Cupra, odnosno samo Cupra Ateca, nabijena na rasnih 300 KS.

Pod haubom se nalazi ista izvedba 2-litrenog turbobenzinca kakvu koristi Volkswagen Golf R. Uz 300 KS, 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom DSG i pogon na sve kotače 4×4 Seat Ateca Cupra do stotke ubrzava za 5,4 s, a najveća brzina iznosi 254 km/h.

Vozaču se na izbor nude programi Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road i Cupra, a njihovim izborom utječe se na odziv gasa, preciznost volana, tvrdoću ovjesa i glasnoću ispušnog sustava. Stabilnost je poboljšana diskretnim karoserijskim dodacima i 19-colnim naplacima, a kočni sustav isporučio je Brembo.

Unutrašnjost je oplemenjena brojnom opremom koja je zadužena za povećanje komfora i sigurnosti. Kokpit je digitalan, kamere nude pogled na vozilo od 360 stupnjeva, a Infotainment sustav ima 8-inčni ekran osjetljiv na dodir.