Audi A6 neće upaliti iz prvog pokušaja, iz drugog pali

0
1200

Čitatelj Dejo ima Audi A6 C5 2.4i sa 165 KS s problemom sa startanjem motora iz prvog pokušaja, nakon zamjene filtera goriva.

Pozdrav! Imam Audi A6 C5 2.4i sa 165 KS. Dosad je automobil normalno palio svaki put. Sve dok nisam promijenio filtar goriva. Od tada počinju problemi. Čim auto stoji duže od dva ili tri sata, a pogotovo preko noći, neće upaliti iz prvog pokušaja. Samo vergla, a nakon što vratim ključ u početni položaj iz drugog pokušaja upali normalno. Imam osjećaj kao da motor ne vuče kao sa starim filterom, a i povremeno trokira kod jačeg dodavanja gasa, što se prije nije događalo. Koji bi mogao biti razlog navedenim problemima? Hvala, Dejo.

Odgovor: Prema opisanom problem je u samom filteru goriva ili dosjedu filtera na kućište. Najvjerojatnije vuče zrak na filteru pa to uzrokuje sve navedene probleme. Obzirom da je prije izmjene filtera sve bilo u redu prvo provjerite dali je sve dobro ugrađeno te dobro stegnuto, a ako je sve uredno onda zamijenite filter goriva s novim filterom.

Damir Birt – Hyundai Auto Birt