Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu

0
82
- Advertisement -

Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.

U istom razdoblju prošle godine poslovali su s dobiti od 1,3 milijarde eura.

- Advertisement -

Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromjesečju uspjela uspostaviti neke letove i smanjila je troškove poslovanja, pa je gubitak manji nego u razdoblju od travnja do lipnja kada je prije kamata i poreza iznosio 1,7 milijardi eura.

Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih mjeseci tako je dosegnuo 4,2 milijarde eura, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde eura u istom razdoblju lani, pokazalo je poslovno izvješće, objavljeno u utorak.

U kompaniji očekuju slabu potražnju i u ostatku godine.

“Očekuje se da će potražnja za zračnim prijevozom ostati slaba u nadolazećim zimskim mjesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode.

Tvrde ipak da će se moći nositi s daljnjim problemima povezanim s pandemijom koronavirusa.

Zrakoplovne kompanije Lufthansa Grupe, sa sjedištima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Belgiji, u četvrtom će tromjesečju vjerojatno ponuditi najviše do četvrtine prošlogodišnjih kapaciteta, kažu u tvrtki.

Izvješće je pokazalo da je u trećem kvartalu prilagođeni novčani tok bio negativan, u visini 2,07 milijardi eura, zbog isplate kompenzacija putnicima u visini dvije milijarde eura nakon otkazivanja letova u pandemiji.

U grupi naglašavaju da u rezervi još imaju 10,1 milijardu eura, uključujući 6,3 milijardi eura neiskorištenog državnog novca, kojim su im vlade priskočile joj u pomoć kako bi se održala u uvjetima paraliziranog zračnog prometa u pandemiji.

HINA

- Advertisement -