Nissan X-TRAIL – od sljedećeg ljeta na europskom tržištu

0
134

Nissanovu ponudu upečatljivih crossovera sljedeće će ljeto (2022.) zaokružiti posve novi X-Trail koji je svijetu predstavljen danas na Šangajskom salonu automobila.
Baš kao i Qashqai, temeljit će se Alijansinoj platformi CMF-C čija iznimno napredna arhitektura omogućuje ugradnju pogona e POWER i implementaciju najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji, kao i veću uglađenost te dinamične performanse.

Posve novi X-Trail četvrta je generacija uspješnih SUV-ova namijenjenih obiteljima. Budući da počiva na načelima kojima prethodne generacije duguju svoj uspjeh, nudit će fleksibilnu i svestranu unutrašnjost za kupce željne pustolovina te najnovije tehnologije. Nova će inačica zadržati sklopivu treću klupu aktualnog modela, idealnu za dijeljenje dragocjenih trenutaka s obitelji i prijateljima izvan kuće, pri čemu će ostati dovoljno kompaktna kako bi se olakšalo parkiranje.

e-POWER
Posve novi X-Trail bit će dostupan s motorom e-POWER, jedinstvenom inovacijom iz Nissana i ključnom komponentom u strategiji inteligentne mobilnosti.
Jedinstveno obilježje sustava e-Power je to da se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja, čime se smanjuje potrošnja i emisije CO2 u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Taj inovativni pogonski sklop idealan je za kupce koji žele iskusiti prednosti elektrificiranog motora, ali nisu spremni za prelazak na potpuno električna vozila.

Inačica X-Traila s pogonom na sve kotače i dalje će biti logičan izbor za pustolovne obitelji koje će uživati u njezinoj robusnoj svestranosti i naprednom pogonu koji se prilagođava svim uvjetima na cesti ili izvan nje (snijeg, makadam, blato).

Zaokružena ponuda Nissanovih crossovera
Kada stigne na tržište u ljeto 2022., novi X-Trail zaokružit će potpuno obnovljenu ponudu upečatljivih Nissanovih crossovera.

Nakon predstavljanja upečatljive i odvažne druge generacije Jukea u studenom 2019., svjetske premijere impresivnog i posve električnog crossovera Ariya u srpnju 2020. te predstavljanja treće generacije kultnog, pionirskog Qashqaija u veljači 2021. godine, novi
X-Trail još je jednom dokazao Nissanovu hrabrost, inovativnost i predanost elektrifikaciji pod zastavom Nissanova plana za transformaciju poslovanja Nissan NEXT.