Nova Honda Civic Type R bit će hibrid sa 400 KS

0
9

Na prezentaciji štanda na salonu u Ženevi Japanci su najavili kako će do 2025. svi njihovi modeli biti elektrificirani, a to se odnosi i na Hondu Civic Type R.

Premda se fanovima neće svidjeti informacija da najpapreniji Civic od slijedeće generacije postaje hibrid, to je činjenica od koje je nemoguće pobjeći. Naime, takav rasplet događanja u potpunosti je s novim smjerom najavljenim u Ženevi.

Aktualni Civic u prodaji će se zadržati do početka 2021. godine, a sredinom iste godine stiže nova generacija pa novi Honda Civic Type R na tržište sigurno neće stići prije sredine 2022. godine.

Zasad nisu poznati nikakvi tehnički podaci, ali specijalizirani japanski automobilski mediji, koji se pozivaju na izvore bliske proizvođaču tvrde kako bi novi Honda Civic Type R trebao kombinirati 2-litrenog turbobenzinca iz aktualnog modela i dva elektromotora.

U tom slučaju benzinac će i dalje pogoniti prednje kotače, dok će oba elektromotora snagu slati na stražnje. Dakle, bit će to prvi Honda Civic Type R u povijesti s pogonom na sve kotače, a kombiniranom snagom od najmanje 400 KS nudit će performanse kojima će postaviti nova mjerila među sportašima C-segmenta.