Novi Hyundai Santa Fe predstavljen prije Ženeve

0
7

Korejski proizvođač nije uspio zadržati strpljenje do službene premijere 6. ožujka na salonu automobila u Ženevi nego je novi Hyundai Santa Fe potpuno otkriven.

Već nekoliko tjedana atmosfera je bila podgrijana teaserima koji su jasno dali naznačiti kako novi Hyundai Santa Fe izgleda. Četvrta generacija popularnog SUV-a izgleda osjetno atraktivnije od svih prethodnika, a usto i na dobar način dodaje dojam skupoće te na prvi pogled daje do znanja kako su vremena u kojima su se korejski modeli mogli zvati ‘jeftilenima’ daleko iza nas.

Hrabrost koju je Hyundai iskazao aktualnim Tucsonom, a nastavio je Konom, sad je okrunjena četvrtom generacijom modela Santa Fe. Jednako dobar dojam ostavlja i unutrašnjost, koja je toliko napredovala da bi se gotovo mogla zvati premiumom. Naravno, kvaliteta materijala uvelike će ovisiti o razini opreme, ali već na bazi jedne slike možemo zaključiti da bi se većina mogla prevariti te bi teško pogodili u automobilu kojeg proizvođača se nalaze samo kad bi se prekrio logo.

O tehničkim detaljima zasad nema previše govora. Hyundai Santa Fe četvrte generacije donosi blagi porast gabarita, a najveći napredak ostvaren je po pitanju prostranosti stražnje klupe, obzirom na povećan međuosovinski razmak.

Prodaja će početi uz ponudu motora u kojoj će se nalaziti 2-litreni turbobezinac te dizelaši obujma 2.0 i 2.2, a svi će standardno dolaziti uz prednji pogon i ručni 6-stupanjski mjenjač, dok će se 8-stupanjska automatika i pogon na sve kotače 4×4 nuditi uz nadoplatu.