Novi Volkswagen Golf R imat će oko 350 KS

0
17

Premda su postojale određene najave o izvedbi R400, uprava je to opovrgnula i najavila kako će novi Volkswagen Golf R imati oko 350 KS.

Jost Capito, direktor R odjela u Volkswagenu, u Ženevi je najavio kako će najpapreniji Volkswagen Golf VIII nuditi fantastične sportske performanse uz zadržanu funkcionalnost osnovnog modela. No, isto tako je opovrgnuo određene najave da će konceptna izvedba R400 osmom generacijom Golfa dobiti tržišnu varijantu.

Na pitanje zašto se ne okuraže na takav potez Jost Capito i Jürgen Stackmann, član uprave Volkswagena, izjavili su kako se takav Golf ne bi cijenom mogao zadržati ispod iznosa od 50.000 eura, koji je kupcima sportaša C-segmenta gornja psihološka granica.

Volkswagen Golf R sedme generacije (na slici) u Njemačkoj starta sa 44.405 eura, a novi model ne bi trebao prijeći iznos od 46.000 eura.

O tome kakav će biti Volkswagen Golf VIII poznato je gotovo sve, a najsnažnija izvedba R i dalje će snagu prenositi na sve kotače, dok će 2-litreni turbobenzinac razvijati oko 350 KS.