Vozači oprez: Policija od danas pojačano nadzire brzinu vozila!

0
303

Tijekom ovog tjedna policija će kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija u Hrvatskoj provoditi pojačan nadzor brzine.

U ovom tjednu, odnosno u vremenu od 12. do 18. kolovoza će se održati ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području.

U ovom vremenu će se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuje činjenica da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

Ovakvom trendu pokazatelja tijekom ove godine u odnosu na prošlu godinu, kada je zabilježen isti broj smrtno stradalih i manji broj lakše i teže ozlijeđenih osoba, uvelike doprinose učestale akcije u prometu, koje prvenstveno imaju preventivan, a isto tako i represivan karakter, a što uvelike doprinosi sigurnosti u prometu.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, jer samo odgovorno ponašanje spašava živote u prometu.

Izvor: MUP