Zadovoljstvo vozača modelima automobila: Najbolje su prošli Kia, Škoda, Toyota i Lexus!

0
532

Veliki pobjednik Driver Powera 2020 je SUV Kia Sorento s ocjenom 92.05%. Kupci kažu da je vozilo iznimno kvalitetno, a to se odnosi i na završnu obradu interijera.

Britanski magazin AutoExpress objavio je rezultate velike ankete među čitateljima i vlasnicima vozila, koju zove Driver Power. Cilj je utvrditi zadovoljstvo kupaca vozila, a ocjenjuju se parametri: motor i mjenjač, eksterijer, interijer i komfor, praktičnost i prostranost, upravljivost i udobnost, sigurnosna oprema, potrošnja goriva, kvaliteta i pouzdanost, infotainment, povezivost i elektronika. Svi se ti parametri potom zbrajaju i dobiva se završna ocjena. U anketi sudjeluju tisuće kupaca, a rezultati se objavljuju svake godine.

Veliki pobjednik Driver Powera 2020 je SUV Kia Sorento s ocjenom 92.05%. Kupci kažu da je vozilo iznimno kvalitetno, a to se odnosi i na završnu obradu interijera. Korisnici hvale i udobnost, a povremeno se žale na probleme s elektronikom. Drugi je Peugeot 3008 s ocjenom 92.04% i prvo mjesto mu je izmaknulo za dlaku… U svim parametrima 3008 je solidan. Ono što je zanimljivo, korisnici hvale njegovu pouzdanost. Treći je hibridni SUV Lexus RX s ocjenom 91.98%, a njegova najveća kvaliteta je pouzdanost. Kupcima se tek ne sviđa potrošnja goriva i infotainment sustav. Kia Niro je 4., Mazda CX- 5., a potom slijede Škoda Kodiaq, Toyota Corolla, Lexus IS, Hyundai Ioniq te Škoda Superb.

Donosimo vam najbolje po klasama:

Najbolji mikro automobil Kia Picanto
Najbolji gradski automobil Kia Rio
Najbolji kompakt Toyota Corolla
Najbolji premium kompakt Lexus CT
Best obiteljski automobil Škoda Superb
Najbolji mali SUV Kia Niro
Najbolji kompaktni SUV Peugeot 3008
Najbolji veliki SUV Kia Sorento
Najbolji premium mali SUV Volvo XC40
Najbolji premium srednji SUV Volvo XC60
Najbolja limuzina srednje klase Lexus IS
Najbolja lumuzina visoke klase BMW 5 Series
Najbolji sportski automobil Mazda MX-5
Najbolji plug-in hibrid Kia Niro
Najbolji hibrid Lexus RX
Najbolji električni automobil MG ZS EV

 

Izvor: HAK