Ženeva 2018.: McLaren Senna GTR

0
7

U čast legendarnom Brazilcu, jednom i neponovljivom, Ayrtonu Sennu da Silvi, danas je na salonu automobila u Ženevi predstavljen McLaren Senna GTR, trkaća izvedba modela 720S.

Već po agresivnim karoserijskim dodacima i golemom stražnjem krilu jasno je kako je inženjerima u fokusu bilo postizanje što većeg downforcea. Sa standardnim McLarenom 720S nema previše dodirnih točaka, jer u usporedbi s njim izgleda kao čista trkaća verzija. No, cilj je postignut u velikom stilu obzirom da McLaren Senna GTR stvara aerodinamički potisak od čak 1000 kilograma.

McLaren Senna GTR ima modificiran motor biturbo 4.0 V8 nabijen na 825 KS i 850 Nm, što je za 105 KS i 80 Nm više od brojki kojima raspolaže standardni McLaren 720S.

Kako bi performanse bile još uvjerljivije, masa je istodobno smanjena za 85 kg pa automobil spreman za vožnju na vagu donosi tek 1198 kg. Naravno, oprema poput karbo-keramičkih diskova se podrazumijeva.

Supersportki bolid za stazu s cestovnom homologacijom bit će proizveden u svega 75 primjeraka, uz cijenu od 1,1 milijun eura.