Aston Martin AM-RB 003 bit će hibrid s okruglo 1000 KS

0
4

Konceptni Aston Martin AM-RB 003 prikazan je još na salonu u Ženevi početkom ožujka, ali tek sad u javnost stižu prvi tehnički podaci.

Britanski proizvođač je na štandu predstavio samo prototip, koji se čak ne može niti nazvati konceptom, a na bilo kakvo pitanje o tehničkim podacima izbjegavali su odgovor. No, sad su konačno odlučili otkriti karte.

Dakle, Aston Martin AM-RB 003, prikazan na salonu u Ženevi koji je prošao u duhu elektrifikacije, za pogon će koristiti kombinaciju turbobenzinca V6 i elektromotora ukupne snage od okruglo 1000 KS. Benzinac će snagu slati na stražnje, a jedan ili čak dva elektromotora na prednje kotače pa će Aston Martin AM-RB 003 zapravo imati pogon 4×4. Snaga će se prenositi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

Obzirom na monocoque i karoserijske dijelove izrađene od ugljičnih vlakana ukupna masa bit će manja od 1350 kilograma. Sprint do stotke trajat će svega 2,5 sekunde, dok će najveća brzina biti veća od 355 km/h. Osim napredne aerodinamike stabilnost će unaprijediti aktivan ovjes, adaptivni amortizeri i mogućnost regulacije visine i tvrdoće ovjesa.

Aston Martin AM-RB 003 će se proizvesti u ograničenoj količini od 500 primjeraka, uz početnu cijenu od oko milijun eura.