Lamborghini Huracan EVO RWD nije najbrži, ali je najzabavaniji

0
0

Planetarni uspjeh koji je postigao Gallardo visoko je postavio ljestvicu za Lamborghini Huracan, koji je na tržište stigao 2014. godine.

Premda je napunio punih šest tržišnih godina, na popularnosti nimalo ne gubi. Brojne izvedbe koje su se pojavile proteklih godina već pomalo zbunjuju i najupućenije entuzijaste, ali ako bi bilo potrebno istaknuti samo jednu to bi bio Lamborghini Huracan EVO RWD.

On je idejni nasljednik modela Gallardo LP550-2 te kako mu i samo ime govori ima pogon samo na stražnje kotače. U usporedbi sa standardnom izvedbom Lamborghini Huracan EVO RWD je i ponešto slabiji pa raspolaže sa 610 KS i 560 Nm, u usporedbi sa 640 KS i 600 Nm. Snagu prenosi 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a na raspolaganju nema niti zakretne stražnje kotače.

No, s druge strane na vagu donosi 33 kilograma manju masu, a performansama je i dalje istinski supersportaš. Naime, do stotke ubrzava za 3,3 sekunde, do 200 km/h mu je potrebno 9,3 s, a najveća brzina iznosi 325 km/h.

Stručnjaci iz renomiranog automobilskog medija tvrde da je upravo zbog stražnjeg pogona najzabavniji, a svoje argumente naveli su u videu, koji donosimo u nastavku.