Android Auto – Google Maps, Media & Messaging

0
984
- Advertisement -

Android Auto je Googleova vizija pametnog pomoćnika vozaču, koji putem grupe funkcionalnosti unutar mobilne aplikacije pruža sve potrebno za lako i intuitivno korištenje mobitela dok ste za volanom. Ova će aplikacija zapravo pružiti infotainment sustav automobilima koji ga nemaju, ali i integraciju s onima koji ga imaju. Sučelje je jednostavno, ikone su velike, a vozaču je na raspolaganju navigacija, glasovno pretraživanje, prilagođeni pristup popularnim aplikacijama kao što su Whats App i slično.

Podržan je i čitav niz servisa za streaming glazbe, poput Pandore, Spotifya, Google Play Musica i sličnih, kao i čitav niz ostalih aplikacija. Trenutno je globalno više od 400 automobila izravno moguće povezati s ovom aplikacijom, tako da glazbu i navigacijske upute možete slušati i putem audio sustava automobila, ali ako vaš automobil nije na popisu, aplikacija će vam poslužiti i za druge svrhe.

- Advertisement -

Primijetite da aplikaciju službeno nije moguće koristiti u Hrvatskoj, te da nije dostupna za preuzimanje putem Google Playa. To ne znači da je ne možete preuzeti koristeći neslužbene repozitorije putem Interneta, pretražujući Google za „Android Auto apk download“. Naravno, budite oprezni što instalirate.

- Advertisement -